Torpedo Theater Agenda Feed http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/rss Voorstellingen van het Torpedo Theater in Amsterdam nl-nl Torpedo Theater Copyright 2018 https ://www.webonomic.nl vrijdag, 19 oktober 2018: Music Night: Marcel Harteveld http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1725/music-night-marcel-harteveld http://www.torpedotheater.nl/v/1725 Marcel Harteveld

Marcel Harteveld is een Haagse zanger en cabaretier, wonende in Amsterdam. In 2010 studeert hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Al sinds zijn opleiding maakt Marcel samen met Johan Fretz cabaret onder de naam “De Gebroeders Harteveld & Fretz”. Hun afstudeervoorstelling Onderweg, over een generatie die massaal gaat backpacken op zoek naar innerlijke revolutie, is een mix van pop, cabaret, stand-up en rock. Via Paul de Munnik wordt impresariaat Mojo Theater uitgenodigd de voorstelling te bekijken. Zij zijn zo enthousiast dat ze De Gebroeders direct onder hun vleugels nemen.

Ook solo timmert Marcel aardig aan de weg. In het tweede seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland doet hij mee met het nummer Ik Kom Eraan dat inmiddels ruim 150.000 keer bekeken is op YouTube. In september 2015 verschijnt zijn eerste album, getiteld Haat/Liefde. Op deze intieme, akoestische plaat, probeert hij in één keer, en in 14 liedjes, af te rekenen met alles wat hij over de liefde te zeggen heeft. Eind 2017 gaat Marcel solo het theater in met zijn kerstvoorstelling De Sneeuwengel, een mooi eigentijds kerstverhaal, vol conferences en Nederlandse vertalingen van bekende kerstklassiekers. Daarnaast vertolkte hij de afgelopen anderhalf jaar ook nog een van de hoofdrollen in de succesmusical Soldaat van Oranje.

Vanavond in Torpedo's Music Night zal Marcel een combinatie spelen van zijn eigen repertoire, aangevuld met zelfvertaalde, bekende klassieke popliedjes. De kans is groot dat hij wat nieuw materiaal uit zal proberen en ook verzoekjes zijn niet uitgesloten..

 

Foto: Rudy Hellewegen

]]>
zondag, 21 oktober 2018: De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam MOSKOU OP STERK WATER http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1781/de-warme-winkel-speelt-ergens-in-het-centrum-van-amsterdam-moskou-op-sterk-water http://www.torpedotheater.nl/v/1781 DWW

Foto Sofie Knijff

'In een hypnotiserende, schier eindeloze voordracht leiden ze de toeschouwer onverbiddelijk naar een nieuw soort concentratie: een rustige, donkere plek in je brein, waar het volstaat om in stilte te luisteren.' de Volkskrant
'Deze boekbewerking is een ijkpunt.' – NRC Handelsblad
'Een literaire avond from hell' - Het Parool 

 

Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 kilometer en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

Voor rond de €30 ben je erbij.  Beperkt aantal plaatsen.
11, 12, 13, 16, 20 en 21 oktober.
3, 5, 8, 10, 16, 17 november. 
Aanvang 19 uur. Duur 4,5 uur inclusief pauzes.

pagina 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'
 

Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

HOE EN WAT IS HEEL GEHEIMZINNIG. VOOR KAARTEN IN ELK GEVAL KUN JE BELLEN MET 06-51568450.

]]>
zondag, 21 oktober 2018: MAURITS FONDSE - DON'T MARRY A MUSICIAN http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1844/maurits-fondse-dont-marry-a-musician http://www.torpedotheater.nl/v/1844 Maurits

Als pianist van o.a. Freek de Jonge stond hij al op vele podia en maakte hij al vele albums. Nu heeft hij zijn eerste solo album uitgebracht, getiteld ‘Don’t Marry a Musician'. Een album met aanstekelijke, energieke én sfeervolle piano-popsongs van eigen hand. 

Maurits Fondse is pianist, zanger en songwriter. In de afgelopen jaren werkte hij veelal als pianist van Freek de Jonge, maar hij heeft ook een aantal musical Award nominaties op zak, voor de muziek die hij schreef voor verschillende voorstellingen. Hij drukt een ieder die een degelijk gezinsleven wil op het hart, niet te trouwen met een muzikant. Zijn album “Don’t marry a musician” bevat 10 piano popliedjes die hij uit zijn mouw heeft geschud. Het album is in januari dit jaar tot ‘Album van de Week’ verkozen bij Radio 5.

Maurits FONDSE - piano, vocals
Hermine DEURLOO - mondharmonica
Reyer ZWART - bas, vocals
Martijn BOSMAN - drums, vocals

'Onweerstaanbaar'...Heaven Magazine
'IJzersterk'... Platomania

www.mauritsfondse.nl
www.facebook.com/mauritsfondse

]]>
dinsdag, 23 oktober 2018: Het Schrijfkabinet met ARITA BAAIJENS en JACO BENCKHUIJSEN http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1771/het-schrijfkabinet http://www.torpedotheater.nl/v/1771 Arita & Jaco

Schrijfkabinet, de avonturenspecial! Met Arita BAAIJENS en Jaco BENCKHUIJSEN.

Ontdekkingsreizigster Arita trok drie maanden te paard door het Atlajgebergte in Centraal Azië, muzikant en avonturier Jaco kanode solo langs de Aleoeten en Papoea-Nieuw-Guinea. Arita schreef het boek Zoektocht naar het paradijs, in september kwam haar boek Paradijs in de polder uit. Jaco's boek staat voor begin 2019 in de planning, en hij zet zijn belevenissen op muziek want piano spelen kan hij ook (hij was tien jaar de pianist van Alex Roeka en won met hem een Edison). We gaan het met Arita en Jaco hebben over hun schrijfproces. Want waar laat je je aantekeningenblokken als je op een paard zit of in je kano, hoe interview je een Aleoet of een Kazachstaan, welke belevenissen neem je wel en niet op in je boek? En: moet je eigenlijk ver weg om ontdekkingen te doen?

Als altijd leest een debutant van de Schrijversvakschool voor (dit keer Dominique VAN VARSSEVELD), belicht Joubert PIGNON een onterecht vergeten schrijver, luistert Pieter KLOP de avond op vanachter de piano, en vat Klaas KNOOIHUIZEN de avond samen in een briljant, kort verhaal. Dat alles onder begeleiding van uw scherpzinnige en warmhartige presentatrice en interviewster: Marijn HEEMSKERK.

Het Schrijfkabinet is een programma over de kunst en de raadselen van het schrijven. Elke maand vertellen twee schrijvers hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt. 

]]>
woensdag, 24 oktober 2018: De Mus op woensdag 24 oktober http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1767/de-mus-op-woensdag-24-oktober http://www.torpedotheater.nl/v/1767 Reserveer voor de Mus

De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

wo 24 oktober

20.00 uur • 6 euro


Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

]]>
donderdag, 25 oktober 2018: Het Muziek Collectief http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1827/het-muziek-collectief http://www.torpedotheater.nl/v/1827

An amp, a mic, some guitars and a cajon. That’s all there was to create an amazing jam on the fourth floor of an apartment in Amsterdam West. Soon more and more musicians and music lovers came together on the carpet for some improv, leading to two successful Kinky Acoustics rooftop sessions. What started of as a group of enthusiastic people jamming and sharing their own music, recently became a collective of beautiful souls connecting and inspiring each other through music.

Het Muziek Collectief is a collection of musicians based in Amsterdam. Styles go in all directions, from singer songwriter, to jazz and Brazilian vibes. Improvising and adding new layers to what is already there. 
Facebook

 

R.A.E.
Charmaine Rae Charles is a Zimbabwean singer songwriter and talented artist, who brings a combination of soulful vocals, bouncy reggae vibrations and provoking spoken word. Good times await. 
Facebook

*

JARA
JARA writes beautiful, imaginative songs with heartbreaking lyrics. Raised on the music of folk and pop heroes from the '60-ies and '70-ies, she weaves alternate tunings, twisting chord changes and melodies reminiscent of Joni Mitchell and CSNY into her own, very personal songs of farewell. Traveling up and down to Berlin she recorded her debut album with musician and producer Aaron  Ahrends (Say Yes Dog, Fil Bo Riva) that is expected to come out in 2018. 
Facebook
VIDEO LOST YOUR NUMBER (Sofar - acoustic session)
VIDEO MOVING ME (official  video)

Muziekcollectief

]]>
vrijdag, 26 oktober 2018: ONNO’S GITAARBORDEEL: MELANCHOLIE EN HARDE PIJN http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1818/onnos-gitaarbordeel-melancholie-en-harde-pijn http://www.torpedotheater.nl/v/1818 Onno

Onno Voorhoeve speelt en zingt, bijgestaan door gitaarlegende Chris Koenen (zelden of nooit in Amsterdam te bewonderen, dus mis het niet!), Bart Landstra (mondharmonica) en Paul Hofmeister (bas).

Voorprogramma en backing vocals: de oorstrelende Elma Sisters

Naast nummers van Randy Newman, Shelby Lynn, Nick Lowe, Taj Mahal en andere grootheden, zal Onno een paar originals ten gehore brengen die hij op bruiloften en partijen nooit mag spelen omdat dat niet ‘gezellig’ is.

Zo is er een strijdlied dat lijders aan Kerstmis een hart onder de riem wil steken (Arise!), een lied over een rampzalige vakantie op Hawaii (Hell in Honolulu), een nummer over de treurnis van het ouder worden (50 Years) en een walsje over liefde die toch echt wel definitief kapot is (Playing Our Song).

Dat wordt dus genieten geblazen!

]]>
zaterdag, 27 oktober 2018: FADO leerlingenconcert http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1838/fado http://www.torpedotheater.nl/v/1838 Fado

Fado is het Portugese woord voor lot. 'Hoewel er ook hele vrolijke fado’s zijn, hebben de meeste toch een melancholiek karakter. Er worden thema’s in bezongen als onvervuld verlangen, heimwee en verloren liefdes,' zegt de in Lissabon geboren zangeres Magda Mendes, die optreedt met haar leerlingen. 

www.magdamendes.com

]]>
maandag, 29 oktober 2018: Vom Ku’damm bis zum Leidseplein - BENNO BERLIN & SJOERD BROUWER - UITVERKOCHT http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1751/vom-kudamm-bis-zum-leidseplein-benno-berlin-sjoerd-brouwer http://www.torpedotheater.nl/v/1751 DEZE VOORSTELLING IS UITVERKOCHT. U KUNT NOG RESERVEREN VOOR DE WACHTLIJST OF VOOR DE VOORSTELLING VAN 17 DECEMBER.

Chansons und Kabarett-Stücke der 20er und 30er Jahre aus Berlin und Amsterdam

Benno en Sjoerd

Wie waren sie produktiv die Chansonkomponisten und -schreiber in den Kabarettkellern der Weimarer Zeit. Unermüdlich lieferten sie immer neues Material für die Diseusen und Chansonniers auf den vielen Bühnen der großen Stadt Berlin. Und nicht nur dort, auch in den anderen europäischen Metropolen waren die kleinen Revuen immens populär. Die Kabaretttheater in Amsterdam waren voll. Und es war nicht nur Masse, sondern es war vor allem geistreich, tief und äußerst witzig.

In ihrem ersten gemeinsamen Programm bringen Benno Berlin und Sjoerd Brouwer diesen Geist und die Begeisterung dieser besonderen Zeit mit Schwung und Verve auf die Bühne. Kommen, sehen, dabei sein!

***

Wat waren ze productief, de componisten en schrijvers van chansons die werkten voor de cabaretkelders ten tijde van de Weimarrepubliek. Onvermoeibaar leverden ze steeds weer nieuw materiaal aan voor de diseuses en chansonniers die de vele Berlijnse podia bevolkten. Maar niet alleen daar, ook in de andere Europese metropolen genoot het kleine revuetheatergenre een enorme populariteit. De cabarettheaters in Amsterdam zaten continu vol met publiek dat genoot van  spitsvondige teksten, diepzinnigheid en enorm veel humor.

In hun eerste gezamenlijke programma brengen Benno Berlin en Sjoerd Brouwer de geestigheid en geestdrift van deze bijzondere tijd met schwung en verve op de bühne.

Komt dat zien, komt dat zien! En horen natuurlijk...

]]>
dinsdag, 30 oktober 2018: ANDRÉ MANUEL: DREEJKLEZOEW - TRY OUT http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1816/andr-manuel-dreejklezoew-try-out http://www.torpedotheater.nl/v/1816 André Manuel

foto: Maureen van Munster


In zijn 16e solovoorstelling duikt André Manuel in de gitzwarte en toch ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown die al sinds de ontdekking van de hemel door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed.

DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind, een buitengewoon onfatsoenlijk mens. 

Zoals altijd is André Manuel ook in zijn nieuwste voorstelling weer actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig. Hij gebruikt het podium precies waar het voor is bedoeld: een plek waar je de dingen onomwonden kunt zeggen.

In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom alleen al de aankondiging van deze voorstelling, zijn er overal in het land nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat graag. Want hij is toch godverdomme niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal.


Recensies over zijn vorige programma 'De Onzen'
NRC (****) “Satire van Manuel zoekt humor op gevaarlijk terrein.” “Ook hier is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit. (…) Het is die desoriëntatie waarmee hij voortdurend spanning creëert. (…) Manuel is nu eenmaal geen pleaser, maar een pestkop.”
Volkskrant (***) “Het is lovenswaardig hoe hij actuele thema’s als moslimterrorisme en racisme onverschrokken te lijf gaat."
Twentse Courant “Elke avond actueel is zo knap.”
Theaterkrant (***) “(...) de inhoud van zijn tirades verveelt nooit. Ook nu niet. Hij heeft niets anders dan zijn grote bek als wapen in de oorlog tegen de onverdraagzame religieuze gekkies en eindigt even aandoenlijk als strijdbaar (...)"

André Manuel won in 2015 de VSCD Poelifinario voor ‘Het geval apart’.

]]>
woensdag, 31 oktober 2018: De Mus op woensdag 31 oktober http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1793/de-mus-op-woensdag-31-oktober http://www.torpedotheater.nl/v/1793 Reserveer voor de Mus

De Mus is de wekelijkse variété-avond in het Torpedo Theater. Vier artiesten treden op of worden geïnterviewd. van kunstenaars tot ondernemers en van grappenmakers tot muzikanten. De bar blijft open. 

Blijf op de hoogte via de Facebook-pagina of kom binnen zonder voorkennis en laat je verrassen.

Elke woensdag. Deur open 20.00 uur. Reserveringen ophalen voor 20.15 uur.

LET OP: kaarten alleen te reserveren via de-mus.nl/amsterdam. Dus niet via onderstaande link.

]]>
donderdag, 1 november 2018: De Kleine Witteman in het maaiveld http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1833/de-kleine-witteman-in-het-maaiveld http://www.torpedotheater.nl/v/1833 Witteman

De talkshow met de lange naam is terug, in het kleinste theater van Nederland. Marciel, de kleine Witteman, trapt af! Maandelijks op de eerste donderdagavond.Op haar eigen enthousiaste wijze ontvangt Witteman kunstenaars, musici, schrijvers, Boeddhisten, charlatans en andere inspirerende makers en vertellers. De meeste zijn geen BN-ers en opereren op eigen wijze: onderbelicht in de media, gespot door Marciel. De appeltaart staat klaar, er is live muziek, poëzie, columnist  en commentaar.

Met deze keer o.a:

ELS KLOEK.

Els Kloek noemt zich 'onderneemster in geschiedenis'. Sinds 2003 werkt ze aan het Vrouwenlexicon. Ze heeft gewerkt aan de Universiteit Utrecht en bij de KNAW. Ze initieerde de reeks Verloren Verleden en de site BiografischPortaal.nl, en schreef o.a.: Vrouw des huizes (2009) en Kenau & Magdalena (2014).

En ook:
De Korte Column, podiumdichter Bert SCHOONHOVEN en - uiteraard - live muziek.

 Redactie: Claudio Tapia & Sandra Rottenberg

 
]]>
vrijdag, 2 november 2018: Roos Galjaard & Sebastiaan Wiering http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1828/roos-galjaard-sebastiaan-wiering http://www.torpedotheater.nl/v/1828 Roos

Begonnen in Gouda als straatmuzikant heeft zangeres en gitariste Roos Galjaard (1973) na enkele lange omzwervingen in Zuidelijk-Afrika sinds 1995 haar muzikale vleugels uitgeslagen in het noorden van Nederland. Roos is a singer-songwriter met eigen werk, waarbij ze invloeden uit de folk, pop, jazz en wereldmuziek tot een bijzonder eigen stijl weet te smeden. Ze stond al eens op Eurosonic en gaat volledig haar eigen (muzikale) weg. Roos bracht 5 cd's uit.

Sinds 2011 treedt Roos Galjaard op met cellist en zanger Sebastiaan Wiering in binnen én buitenland. Zo speelden ze al twee keer op het singersongwriterfestival in Kopenhagen en ondernamen ze een succesvolle tour in the UK in juli 2018. Regelmatig spelen ze in theatertjes en op de betere luisterpodia, waarbij ook de mooie teksten volledig tot hun recht komen. Live zorgen ze voor een bijzondere ervaring waarbij het mooie samenspel en de verfrissende interpretaties alle ruimte geven aan de warme gitaarklanken, de zuivere en krachtige stem van Roos en de meeslepende diepte van de cello.
Voor muziek: ga naar www.roosgaljaard.nl  
]]>
zaterdag, 3 november 2018: De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam MOSKOU OP STERK WATER http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1782/de-warme-winkel-speelt-ergens-in-het-centrum-van-amsterdam-moskou-op-sterk-water http://www.torpedotheater.nl/v/1782 DWW

Foto Sofie Knijff

'In een hypnotiserende, schier eindeloze voordracht leiden ze de toeschouwer onverbiddelijk naar een nieuw soort concentratie: een rustige, donkere plek in je brein, waar het volstaat om in stilte te luisteren.' de Volkskrant
'Deze boekbewerking is een ijkpunt.' – NRC Handelsblad
'Een literaire avond from hell' - Het Parool 

 

Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 kilometer en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

Voor rond de €30 ben je erbij.  Beperkt aantal plaatsen.
11, 12, 13, 16, 20 en 21 oktober.
3, 5, 8, 10, 16, 17 november. 
Aanvang 19 uur. Duur 4,5 uur inclusief pauzes.

pagina 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'
 

Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

HOE EN WAT IS HEEL GEHEIMZINNIG. VOOR KAARTEN IN ELK GEVAL KUN JE BELLEN MET 06-51568450.

]]>
maandag, 5 november 2018: De Warme Winkel speelt ergens in het centrum van Amsterdam MOSKOU OP STERK WATER http://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/1783/de-warme-winkel-speelt-ergens-in-het-centrum-van-amsterdam-moskou-op-sterk-water http://www.torpedotheater.nl/v/1783 DWW
Foto Sofie Knijff

'In een hypnotiserende, schier eindeloze voordracht leiden ze de toeschouwer onverbiddelijk naar een nieuw soort concentratie: een rustige, donkere plek in je brein, waar het volstaat om in stilte te luisteren.' de Volkskrant
'Deze boekbewerking is een ijkpunt.' – NRC Handelsblad
'Een literaire avond from hell' - Het Parool 

 

Hele generaties Europese regisseurs zijn groot geworden met boekbewerkingen. De Warme Winkel voelde zich lang te goed voor deze trend, maar capituleert nu vol overgave. Op het programma staat Moskou op sterk water. Dit boekje van Venedikt Jerofejev behandelt een fictieve vrijdag in het leven van de schrijver waarin hij per trein een al dan niet fictieve geliefde wil opzoeken in Petoesjki, zo’n 125 kilometer en 2.16 uur vanaf het Koerskstation in Moskou. Het is een goed boek, misschien wel belangwekkend.

Voor rond de €30 ben je erbij.  Beperkt aantal plaatsen.
11, 12, 13, 16, 20 en 21 oktober.
3, 5, 8, 10, 16, 17 november. 
Aanvang 19 uur. Duur 4,5 uur inclusief pauzes.

pagina 19: 'Nou ja, best. Ik pakte een kwartlitertje en ging naar het balkon. Zo. Mijn geest heeft vier en half uur achter elkaar opgesloten gezeten en naar vrijheid gesmacht. Nu laat ik hem los…'
 

Een voorstelling van Vincent RIETVELD en Ward WEEMHOFF. Speciale gast: Carel HELDER.

HOE EN WAT IS HEEL GEHEIMZINNIG. VOOR KAARTEN IN ELK GEVAL KUN JE BELLEN MET 06-51568450.

]]>